Най-добрата застраховка за планинари и планински туризъм

Застраховка „Спасителни разноски“

Туристическа планинска застраховка за България и за чужбина

Зимата приключи и е време за нови приключения и пътувания.

С тази статия искаме да ви напомним за един продукт, който през последните 2-3 години започна да набира популярност сред нашите клиенти – това е така наречената застраховка „Спасителни разноски“, позната още като „туристическа планинска застраховка”. Практиката показва, че е почти задължителна, за всеки, който тръгва на туристически излети, пътувания, почивки, спортни и тренировъчни мероприятия, предимно в планината.

Независимо дали ще се движите по любими и познати български маршрути или ще покорявате далечни върхове и реки, травмите и комплицирани ситуации са част от риска, който поемаме и който трябва да предвидим и неутрализираме в максимална степен.

Застраховка „Спасителни разноски“ се предлага в два варианта:

1. Като самостоятелен застрахователен продукт, който може да се сключи от български или чуждестранни граждани на възраст до 69 години, валиден само за територията на РБългария.

Застрахователно покритие: тази застраховка осигурява застрахователна защита за следните рискове:

– смърт от злополука;

– трайна загуба на трудоспособност от злополука;

– спасителни разноски за спасяване и издирване по суша, въздух и вода, заплащани от съответната застрахователна компания директно на ПСС (планинската спасителна служба), Гражданска защита, Пожарна и т.н.

Цената на тази застраховка започва от 2,00 лева и зависи от избраната застрахователна сума, която започва от 1 000 лева и достига до 30 000 лева и от срока на застраховката, който може да бъде 3, 5, 7, 10, 15 или 30 дни, 3, 6 или 12 месеца.

2. Вторият вариант е този риск да се включи като допълнително покритие към застраховка „Помощ при пътуване с осигурен асистанс“, която е валидна за цял свят с изключение на РБългария и страната на постоянно местожителство на Застрахования.

Нашата професионална препоръка е, когато пътувате задграница с цел упражняване на спорт, професионално или любителски, да поискате от вашият застрахователен консултант да калкулира и това допълнително покритие.

За ваш ориентир цената на това допълнително покритие започва от 0,02 EUR/USD и зависи от срока на вашето пътуване и от избраната застрахователна сума, която може да бъде 1 000, 5 000 или 10 000 EUR/USD.

Желая на всеки безпрепятствено, безаварийно и изпълнено с положителни емоции пътуване. Но в емоцията на предстоящото приключение не забравяйте да бъдете по-предвидливи и разумни и не пропускайте да се застраховате.

Какви други застрахователни продукти можете да ползвате, когато тръгвате към планината можете да прочетете в статията Време е за планина!

Автор:

Галя Златанова

„2М Брокер“ ООД

гр. София, кв. Дружба, Цариградски комплекс, бл. 280, вх. Е

GSM: 0889 27 00 10/ 02 442 44 00

0 отговори

Оставете коментар

Искате да се присъедините към дискусията?
Напишете нещо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *