Поскъпва застраховката Гражданска отговорност

По-скъпа застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите

Поскъпва най-популярната застраховка в България!

Наскоро се заговори за поскъпване както на застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите, така и за застраховка Авто каско. За съжаление това не са слухове и в някои компании то вече е факт.
Причините за увеличаване на цената на задължителната застраховка са няколко, но ето накратко най-важното по казуса:
1. До този момент застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е значително по-евтина в България в сравнение с почти всички европейски държави, като същевременно отговорността на Застрахователите при нея може да достигне до 10 млн.лв.
Причините в България цената на Гражданската отговорност да бъдат по-ниска са:
-ниските обезщетения, които присъжда българския съд,
-голямата конкуренция между застрахователите, тъй като тази застраховка съставлява близо 70% от застрахователния пазар;
-липсата на регламент, в който да се посочат минималните прагове за неимуществените вреди.

2. През последните години поради по-големият брой българи, които пътуват зад граница, се увеличава броя на произшествията извън родната ни страна, а размерите на обезщетенията които се присъждат е далеч по-голям от тези, които определят българските съдии. Така се получава диспропорция със застрахователната премия.
Макар и постепенно пазарът ще се стреми да урегулира тези разминавания т.е. изводът е че тази застраховка ще продължи да увеличава цената си, което се отнася и до другите застрахователни продукти на пазара свързани с автомобилното застраховане..
По отношение на застраховка Автокаско някои компании от началото на септември увеличиха цената на тази застраховка с повече от 20% за леките автомобили.
За повече информация по конкретни застраховки и оферти звънете на нашия телефон 0889 27 00 10 или ни пишете на office@2mbroker.com

0 отговори

Оставете коментар

Искате да се присъедините към дискусията?
Напишете нещо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *