Как работят застраховките

Как работят застраховките

Застрахователната система или как работят застраховките.

Как така става, че след като платите малка сума можете да получите голяма? Безплатен обяд не съществува, нали?

Не, но все пак има начин обществото да работи заедно, за да осигури условия и реално да помогне на този, който е в беда. Така е справедливо и умно.

Всеки застрахован клиент  плаща своя скромен принос към застрахователния фонд. Тази голяма група клиенти попълва фонда, но за щастие застрахователни събития се случват наистина на малък брой от тях. Така с помощта на останалите всеки един от пострадалите може да получи сума, достатъчна да възмезди претърпяна загуба или страдание.

Така всички застраховани имат съзнанието и увереността, че ако нещо се случи могат да разчитат на застрахователното обезщетение в неговия пълен размер.

Да застраховаш означава да си купиш спокойствие и сигурност.

Дори нищо да не се случи и да не получите обезщетение вие нищо не губите, защото за срока на своята застраховка вие сте имали най-ценното – спокойствие и сигурност да продължавате да се грижите за важните неща в живота си. Няма нужда да се стряскате при мисълта, че можете внезапно да се разболеете, да катастрофирате, домът ви да пострада в пожар или наводнение, защото имате застраховка. Статистиката показва, че средно статистически получената по застраховката сума надхвърля вноската 40 пъти.

Как се събира застрахователния фонд?

Всеки застрахован внася неголяма сума, с която си „купува” своето уверение, че ще бъде обезщетен при настъпване на застрахователно събитие. Такова събитие настъпва, за щастие само с малка част от застрахованите, приблизително на 4 от 40. Сумата на застрахователния фонд се изчислява по такъв начин, че средствата да могат да покрият не само средния процент, но и двойно повече клиенти претърпели застрахователно събитие.

В днешния свръх динамичен свят да си спокоен и уверен е лукс. Но чрез застраховките този лукс е напълно достъпен за всички- застрахователните услуги не струват скъпо, защото тяхната цел е да достигнат до възможно най-много потребители, които заедно да сформират един застрахователен фонд.

Застраховката като финансова независимост

В Западна Европа и САЩ хората отдавна са осъзнали изключителната важност на застраховките. Те не се притесняват нито от наводнения, нито от торнадо, тъй като винаги застраховат имуществото си. По същия начин съвестно и умно се отнасят към живота си и този на близките си. Предварително планират рисковете и се стараят да ги неутрализират. Защото знаят, че срещу скромните им вноски, застрахователите ще им помогнат именно тогава, когато положението е най-тежко.

0 отговори

Оставете коментар

Искате да се присъедините към дискусията?
Напишете нещо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *